آذوح: یکی از نمایندگان مردم تهران در مجلس ایران میگوید که محمود احمدینژاد ۱۲ هزار میلیارد تومان محکومیت مالی قطعی دارد. اما به گفته وزیر دادگستری، پرونده هیچ یک از رؤسای جمهور ایران در دست رسیدگی قضایی نیست.
محمود صادقی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران، شامگاه دوشنبه (۵ مهر / ۲۶ سپتامبر) در توییتر خود نوشت: «بنا بر اطلاع موثق، دولت سابق ۴۸۰۰۰ میلیارد تومان محکومیت مالی قطعی در دیوان محاسبات دارد که ۱۲۰۰۰ میلیارد آن مربوط به شخص رئيس دولت است.»
این نماینده اصلاحطلب مجلس در این باره توضیح بیشتری نداده است. اما او در تاریخ ۱۴ تیر ماه در گفتوگو با روزنامه "اعتماد" از تشکیل سه پرونده در مورد احمدینژاد در دیوان محاسبات و صدور رأی در رابطه با آن خبر داده و گفته بود که این رأی تا کنون اجرا نشده است.
محمود صادقی دلیل اجرا نشدن احکام صادره درباره احمدینژاد را پرسشی دانسته بود که به گفته او "مراجع ذیربط" باید به آن پاسخ بدهند. به گفته او، بدنه دیوان محاسبات به وظایف خود برای پیگیری موضوع فساد مالی در حد زیادی عمل کردهاند، اما در بخش بعدی که دادخواست و رای صادر میشود و باید به مرحله اجرا برسد این موضوع با مشکل مواجه میشود.
احکام دیوان محاسبات باید توسط دادگاهها بررسی شود و حکم نهایی را قوه قضائيه صادر میکند.
این نماینده مردم تهران گفته است که برخوردهای ضعیف در گذشته با پروندههای کلان فساد در دستگاههای حکومتی، قبح فساد در ایران را از بین برده است.
عملکرد قوه قضائيه
مقامات قوه قضائیه جمهوری اسلام چندین بار گفتهاند که محمود احمدینژاد دارای چند پرونده در قوه قضائیه است. مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری نیز در مصاحبه با روزنامه "ایران" به شکایتهایی که از رئیس جمهور سابق شده اشاره کرد.
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی با وجود آنکه در مصاحبه با روزنامه "ایران" به طور تلویحی احمدینژاد و معاون او، اسفندیار رحیم مشایی را باعث ایجاد بستر تولید فساد مالی دانسته به پرسش مشخص درباره اینکه چرا احمدینژاد با گذشت سه سال محاکمه نشده است به روشنی جواب نمیدهد.
پورمحمدی پس از پافشاری خبرنگار روزنامه "ایران" میگوید که جزئيات را باید از سخنگوی قوه قضائيه پرسید و ادامه میدهد: «جایی من دیدم که گفته شد پرونده هیچ یک از رؤسای جمهوری الان در دست رسیدگی نیست. حالا نمیدانم از کدام یک از مسئولان قضایی شنیدم که خب این به نظر من نارواست، چون ما خودمان در سازمان بازرسی بودیم، پروندههایی درخصوص مسائل مالی و تخلفاتی که در برخی پروژههای تولیدی، عمرانی، راهسازی و... و همچنین فروش کارخانه و شرکتهای وابسته بدون مزایده را آماده کردیم و فرستادیم به قوه قضائیه تا رسیدگی شود. به نظرم شایسته ما نیست که به پروندههای تخلف افراد در هر مقامی باشند، نرسیم.»
در میان رئیس جمهورهای ایراناحمدینژاد از حمایت ویژه نهادهای اصلی قدرت در ایران، به ویژه آیتالله خامنهای برخوردار بود. اما رهبر جمهوری اسلامی با نامزدی مجدد احمدینژاد در انتخابات آینده ریاست جمهوری مخالفت کرده است.
خامنهای در جلسه درس خارج فقه صبح دوشنبه (۵ مهر) به این موضوع بدین گونه اشاره کرده است: «آقایی آمده پیش من، من هم به ملاحظهی صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم صلاح نمیدانیم شما در فلان قضیه شرکت کنید.»
روز سهشنبه (۶ مهر) به دنبال اعلام نظر منفی آیتالله خامنهای احمدینژاد در نامهای رسمی به رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که قصد ندارد در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت کند.
dw