آذوح: بشار اسد رئیس جمهور سوریه در گفت‌وگو با خبرنگاران غربی اعلام کرد تا پنج سال آینده در مقام خود باقی خواهد ماند و هیچگونه تغییر سیاسی در سوریه تا پیش از "پیروزی در جنگ" رخ نخواهد داد.

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بدون توجه به جنگ داخلی پنج‌ساله کشورش، در جمع خبرنگاران غربی اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۱ در مقام خود باقی خواهد ماند.

پایان سال ۲۰۱۴ سومین دوره ریاست جمهوری اسد به پایان می‌رسد. او به خبرنگاران گفت که تا پیروزی او در جنگ داخلی، هیچگونه تغییرات سیاسی در این کشور رخ نخواهد داد.

تقریبا یک سال پس از آغاز اعتراض‌ها علیه رژیم بشار اسد، سوریه در ماه مارس ۲۰۱۱، عملا وارد جنگ داخلی خونین و پرتلفات شد که تاکنون هنوز ادامه دارد.

به گزارش روزنامه "نیویورک‌تایمز"، اسد در این گفت‌وگو آمریکا را به عنوان "نیروی محرک حوادث خونین" سوریه معرفی و ادعا کرد که "ایالات متحده آمریکا هم از شبکه تروریستی دولت اسلامی(داعش) و هم سایر گروه‌های مسلح تندرو حمایت می‌کند".

اسد تاکید کرده با این همه او با استفاده از کانال مختلف، گفت‌وگو حتی با ایالات متحده را ادامه خواهد داد اما به گفته او "این به معنای آن نخواهد که سوریه استقلال خود را از دست بدهد و به یک دولت دست‌نشانده تبدیل شود".

بشار اسد کشتار مردم سوریه را رد و ادعا کرد که از حمایت مردم کشورش برخوردار است. او گفت، رسانه‌‌های غربی عنوان می‌کنند که "یک رئیس‌جمهور بد، یک آدم بد، در حال کشتن آدم‌های خوب است".

اسد افزود: «فرض کنیم که این ادعاها درست است که بشار اسد مردم خود را می‌کشد در حالی که آمریکا به مردم سوریه کمک می‌کند، اما اگر مردم از من حمایت نمی‌کردند بعد از پنج سال و نیم چگونه می‌توانستم که رئیس جمهور باشم؟»

موضع آمریکا تغییر نکرده است

هم‌زمان با انتشار اظهارات رئیس جمهور روسیه در رسانه‌های غربی، جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اعلام کرد که موضع واشنگتن درباره بشار اسد تغییر نکرده و او  نمی‌تواند در آینده سیاسی سوریه نقشی داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با این حال تاکید کرد که آمریکا در هماهنگی با سازمان ملل متحد و کشورهای موسوم به "حامیان سوریه" در تلاش است تا مذاکرات سیاسی با هدف انتقال قدرت در سوریه از سر گرفته شود.

جان کربی درباره اظهارات یک مقام روسیه مبنی بر "تعلیق نامحدود مذاکرات صلح سوریه" نیز گفت: فکر نمی‌کنم روسیه به دنبال تعلیق این مذاکرات برای همیشه باشند.  کربی افزود، آمریکا در خصوص تعلیق نامحدود مذاکرات با روسیه هم‌نظر نیست.

جامعه بین‌المللی سرکوب خونین اعتراض‌های سال ۲۰۱۱ در سوریه توسط رژیم دولت اسد را علت اصلی سقوط این کشور به ورطه جنگ داخلی می‌داند. تنها استثنا در این میان روسیه و ایران هستند که پشتیبانان اصلی بشار اسد به شمار می‌روند.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۵ نیروهای وفادار به رژیم اسد در موقعیت بسیار دشواری در جنگ داخلی این کشور قرار داشتند، اما ورود سنگین نیروی هوایی روسیه و بمباران‌های شدید، نیروهای اسد را از وضعیت تقریبا در حال شکست خارج کرد. یک سال پس از مداخله روسیه، بشار اسد امیدوار است با حمایت نیروهای روسیه، ایران و حزب‌الله لبنان، جنگ داخلی را به سود خود تمام کند.

Dw