آذوح: گروهی از سیاستمداران "ترک‌تبار" حامی عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی حکومت وحدت ملی افغانستان، به دلیل آنچه "ناتوانی" او در اجرای تعهداتش خوانده‌اند، با او مقاطعه کردند.

شماری از این سیاستمداران که روز چهارشنبه (۳۱ سنبله/شهریور) برای اعلام قطع حمایت از آقای عبدالله در یک نشست خبری شرکت کرده بودند، گفتند که رئیس اجرائی نتوانسته به تعهداتی که به این مجموعه سپرده بود، عمل کند.

جاوید فیصل، معاون سخنگوی آقای عبدالله، به بی‌بی‌سی گفت که مردم افغانستان از اقشار مختلف حق دارند نگرانی‌ها و انتقادات خود را ابراز کنند اما به گفته او حکومت وحدت ملی که میان آقایان غنی و عبدالله تشکیل شد، تعهداتی به مردم داده‌ است که بخش‌هایی از این تعهدات عملی شده و بخش‌های دیگر آن نیز عملی خواهد شد.

وحیدالله شهرانی، وزیر پیشین معادن، جماهیر انوری وزیر پیشین امور مهاجرین، سردار رحمان‌اوغلی مشاور آقای عبدالله و نماینده پیشین مجلس، عبدالستار درزابی و محمدموسی جناب، نمایندگان فعلی مجلس و سلطنت کوهی عضو مجلس سنا از افراد شناخته شده این گروه هستند که در نشست خبری امروز حضور داشتند.

آقای رحمان‌اوغلی گفت: "جناب دکتر عبدالله شما اعتماد ملت افغانستان را نتوانستید حفظ کنید... ما امروز اعتماد خود را از جناب دکتر عبدالله پس می‌گیریم و اعلام می‌کنیم که مردم ما بعد از این با آقای دکتر عبدالله مقاطعه سیاسی دارند و در هیچ کارشان او را مخاطب [قرار نمی‌دهد] و جدی نمی‌گیرند."

همچنین آقای شهرانی گفت که آقای عبدالله همواره به او گفته بود که به دو هدف عمده که عبارت باشد از اصلاح نظام انتخاباتی و تمرکززدایی از قدرت، وارد حکومت می‌شود، اما پس از دو سال نه تنها این دو هدف برآورده نشده، بلکه آقای عبدالله هیچ کاری هم برای آن انجام نداده است.

این حامی پیشین عبدالله عبدالله افزود که به دست نیامدن این اهداف، برخلاف انتقادهایی که از تیم آقای غنی می‌شود، ناشی از "کم‌کاری، پایین بودن ظرفیت، عدم جدیت و ضعف" شخص آقای عبدالله بوده است.

در اعلامیه‌ای که این مجموعه منتقد تیم "اصلاحات و همگرایی" به رهبری آقای عبدالله صادر کرده، او به "خودمحوری، کم‌کاری، ندانم‌کاری، غفلت و اهمال" و ناتوانی در حمایت از آراء مردم به‌ویژه ترک‌تبارانی که در انتخابات ۱۳۹۳ به او رای دادند، متهم شده است.

نویسندگان اعلامیه از آقای عبدالله در "موضع‌گیری‌های اخیرش" که اشاره آن به افزایش تنش بین آقایان عبدالله و غنی بر سر تمرکز قدرت، اصلاح نظام انتخاباتی و استخدام‌های دولتی است، انتقاد و او را به "بازی با کلمات و ایجاد فضای عاطفی" و شانه‌خالی کردن از زیر بار مسئولیت متهم کرده‌اند.

radiozamaneh