آذوح: کولتپه سکونتگاه انسانهای باستان که از 9000سال قبل به عنوان کارگاههای تولیدی عمل میکرده و امروزه در سایه بیتوجه مسوولان و مردم در فراموشی به سر میبرد.
به گزارش یولپرس، اواخر سال ۱۳۷۱ه.ش بود که کشف یک دهکده باستانی بینظیر در شهرستان سلماس به اطلاع جهانیان رسید که در نوع خود جزو قدیمیترین دهکدههای واقع در خاورمیانه بود و از این حیث از اهمیت زیادی برخوردار است که در شمال شهر سلماس نزدیکی کوی فرهنگیان قرار دارد و مردم سلماس آن را به علت وجود خاکستر (کولتپه) مینامند. طی سالیان گذشته شاهد زوال و نابودی تدریجی این اثر گرانبهای تاریخی شهرستان سلماس، آن هم در سکوت و بیتوجهی مطلق مسوولان مربوطه هستیم.
معصوم حسنی مدیر دفتر نمایندگی اداره میراث فرهنگی و گردشگری در شهرستان سلماس گفت: تپه باستانی اهرنجان سلماس هماکنون یک محوطه تاریخی حساب میشود و نخستین وظیفه میراث فرهنگی در خصوص محوطههای تاریخی در قدم اول ثبت اثر و سپس حفاظت از آن است که در همین راستا این محوطه باستانی در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۷۷ به شماره ۲۱۰۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
او افزود: با توجه به اینکه محدوده فعلی این تپه باستانی در داخل محدوده شهری است و حتی در طرح تفصیلی شهر سلماس نیز کاملا مشخص شده، لذا هرگونه هزینهکرد و اقدام برای حفظ و بهسازی محدوده این اثر باید با همت و هماهنگی شهرداری صورت بگیرد اما متاسفانه به دلیل تغییرات مداوم در پستهای مدیریتی شهرستان از جمله شهرداری و فرمانداری و نیز وجود معارض در محدوده این تپه باستانی باعث شده تنها مدرک سکونت انسان در این منطقه از ۹۰۰۰سال پیش به فراموشی سپرده شده و تبدیل به محلی برای دوچرخهسواری و موتورسواری برای جوانان شود.