آذوح: امروز 28 روز از اعتصاب غذای مرتضی مرادپور فعال ملی و مدنی ترک آذربایجانی که به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده است، می گذرد. وی به شدت ضعف کرده و از داشتن حقوق ابتدایی یک زندانی محروم است.
مرتضی مراد پور در اثر اعتصاب غذا به ضعف جسمانی شدید دچار شده و از ناراحتی قلبی رنج می برد. این فعال مدنی اعلام کرده است که تا حصول به خواسته های خود به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.
وی از روز 4آبان1395 در اعتراض به عدم اعمال ماده 134 قانون مجازات اسلامی در پرونده خود و ممانعت از آزادیش در اعتصاب غذا بسر می برد.
مرتضی مرادپور در تماس تلفنی به مادرش گفته امکان استحمام و دسترسی آسان به آب نوشیدنی و عدم استفاده قند و نمک محروم است.
به گفته وی سربازان وظیفه از ترس تنبیه مسئولان زندان حتی از رساندن آب کافی امتناع می کنند.
با اینکه مسئولان زندان وعده داده اند که به خواسته های وی عمل خواهند کرد ولی تا کنون هیچ اقدامی نشده و وی در شرایط وخیم جسمانی به اعتصاب غذای خود ادامه می دهد.
آقای مرادپور به همراه رسول رضوی و پس از اعلام اعتصاب غذا بدون حکم قضایی از زندان مرکزی تبریز به ندامتگاه کرج تبعید شده بود.
مرتضی مرادپورهمچنین روز سهشنبه 11آبان1395 در بند 12 محکومین زندان مرکزی تبریز پس از اعتراض به عملکرد مسئولان بند، مورد ضرب و شتم ماموران انتظامات قرار گرفته و برای مدتی دچار بیهوشی شد.
وی در زمان ضرب و شتم نیز در اعتصاب غذا به سر می برده است.
سازمان عفو بینالملل با صدور بیانیهای در خصوص مرتضی مرادپور و رسول رضوی به همراه 6 زندانی سیاسی دیگر که در اعتراض به زندانی بودنشان دست به اعتصاب غذا زدهاند، تاکید کرد: سلامت این زندانیان با سرعت رو به وخامت میرود.
این سازمان با ارائه جزئیات پرونده و وضعیت این هشت زندانی، از کلیه فعالان خواست با پیوستن به آنان، خواهان آزادی فوری و بدون قیدوشرط زندانیان شوند.
مرتضی مرادپور در سال 1388 در دادگاه انقلاب تبریز به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به 3 سال حبس تعزیری محکوم شده است.
وی به همراه برادر خود فردین مرادپور و چندین نفر دیگر از فعالان آذربایجانی در جریان راهپیمایی خانوادگی 1خرداد1388 در پارک ائل گولی تبریز و پس از طرح شعارهایی در رابطه با حقوق زبانی و ملی آذربایجانی ها بازداشت و پس از نزدیک به شش ماه بازداشت به قید وثیقه موقتا آزاد شده بود.